Membina Generasi Harapan

Diskusi Remaja Berjaya Kumpul Remaja

Kelab Remaja ISMA (KRIM) cawangan Pulau Pinang telah berjaya mengadakan program ‘Diskusi Remaja’ pada 21 Jun 2009 bertempat di dewan Pejabat Urusan STAIL-SMART, Bandar Putra Bertam, Kepala Batas. Program pada kali ini telah menjemput Ustaz Haji Ahmad Fathur Rahman b Haji Haroon memberi ceramah. Beliau telah memberikan ceramah yang bertajuk ’Siapa Kita? Ke Mana Kita?’. Beliau telah menyampaikan ceramah tersebut dengan begitu baik sekali diiringi dengan tayangan multimedia yang menarik minat peserta mengikutinya sehingga tamat.

Jumlah peserta yang hadir pada kali ini berjumlah 76 orang. Mereka datang daripada pelbagai sekolah sekitar kawasan Seberang Perai Utara (SPU). Antara objektif penganjuran ’Diskusi Remaja’ ini adalah untuk mengumpul para remaja muslim dan memberi kesedaran Islam ke dalam hati mereka. Objektif utama di dalam semua program adalah agar para remaja muslim di luar sana akan berpayung di bawah payung KRIM agar remaja ini boleh dicanai menjadi pendokong agama suatu hari nanti.

Kepada adik-adik yang telah menghadiri program kali ini adalah amat diharapkan terus istiqamah mengikuti program KRIM. Insya Allah KRIM akan mengadakan ’Diskusi Remaja’ seterusnya pada bulan Julai nanti dengan penceramah dan pendekatan yang lebih keremajaan.

untitled

untitled2

untitled4

sumber: Blog KRIM P.Pinang

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s