Membina Generasi Harapan

Rehlah Nazim 2010

REHLAH NAZIM

Alhamdulillah pada 3hb April 2010 telah berlansungnya rehlah Nazim di Pusat Sukan Dan Rekreasi MPSP di Bukit Mertajam. Bilangan peserta seramai 25 orang beserta tenaga pengiring seramai 7 orang dari kalangan ikhwah dan akhawat.

Program tersebut bermula pada jam 9 pagi dan berakhir selepas solat zohor kira-kira jam 2 petang. Antara aktiviti yang telah dilaksanakan ialah bacaan doa perjalanan serta makna. Para peserta diminta untuk menghafal doa dan makna tersebut. Seterusnya ialah tazkirah yang disampaikan oleh salah seorang daripada tenaga pengiring, kemudian diiringi pula dengan sorak semangat oleh semua peserta.

Selain itu, pihak ajk Nazimjuga menyediakan acara sukaneka seperti tiup belon, bola beracun, kutip gula-gula dan lumba lari.  Acara seterusnya ialah acara mandi-manda di dalam kolam yang terdapat di tempat tersebut.

Majlis penyampaian hadiah telah berlangsung pada jam 1.15 petang. Selepas majlis tersebut, semua peserta dan ajk telah solat berjemaah sebelum pulang pada jam 2 petang. Semoga segala usaha yang dilakukan mendapat keredhaan Allah S.W.T . Amin….

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s