Membina Generasi Harapan

Takziah Buat Akh Muhammad Azam Sekeluarga

Seluruh warga Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Pulau Pinang ingin merakamkan ucapan takziah buat Akh Muhammad Azam sekeluarga di atas pemergian ayah beliau yang telah kembali ke rahmatullah pada 26 April 2010 bersamaan 11 Jamadil Awal 1431 H pada pukul 12.45 pagi di Hospital Kepala Batas. Jenazah Al-Marhum telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Pajak Song, Kepala Batas. Al-Marhum juga adalah merupakan ayah mertua kepada Ustaz Abdul Halim Abdullah, Naib Presiden I ISMA.

Semoga Akh Muhammad Azam dan seluruh keluarga diberi kekuatan dan kesabaran dalam menghadapi ujian ini. ISMA Pulau Pinang mendoakan semoga ruh Al-Marhum sentiasa dicucuri rahmat dan mendapat keampunan daripada Allah SWT serta ditempatkan di kalangan orang-orang yang bertaqwa. Al-Fatihah. 

“Setiap yang bernyawa pasti akan merasakan mati. Dan sesungguhnya pada hari kiamat sajalah disempurnakan pahalamu. Barangsiapa dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam syurga, maka sungguh ia telah beruntung. Kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah kesenangan yang memperdayakan.” (Ali-’Imran: 185)

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s